Se godt ud til hverdag og fest med den rette makeup

26 juli 2019
Astrid Pedersen
Se godt ud til hverdag og fest med den rette makeup

Makeup er mange ting. De fleste af os forbinder umiddelbart makeup med øjenskygge, pudder – og så lidt rødt til kinder og læber. Men der er sket meget siden dengang man kunne nøjes med at have en læbestift, en mascara, en eyeliner og en foundation eller farvet dagcreme i sin basis makeup ”garderobe”.

Nu om stunder skal der meget mere til. Hightlighter, concealer, lip gloss, lip liners, brow gel og brow sculpting pencils er blot få af de nye produkter, som har sneget sig ind i makeup connoisseurens beauty box gennem årene. Og det kan godt være vanskeligt at hitte rede i, hvad der er hvad.

Hverdags makeup – de grundlæggende øvelser

Det er klart, at skal du blot tilbringe en dag på kontoret, vil du næppe vælge at udtrykke dig selv med flere lag foundation, højrøde, skinnende læber og glimmer mascara. En dagmakeup antager som oftest et mere diskret udtryk. Nøgleordene er en god, semi transparent foundation, som passer til din hudtone, og dækker de værste ujævnheder i din teint, en standard mascara, og en gennemsigtig lip gloss. Vil du gerne fremhæve dine øjne, kan dette gøres med en diskret eye liner eller eventuelt øjenskygge i brunlige eller grålige nuancer.

Fest makeup – for fulde gardiner

Skal du der imod begå dig i aften belysning – eventuelt på dansegulvet eller i klubben – kan du godt skrue op for farverne. Til en fed, dramatisk aften makeup kan du med fordel betjene dig af effektive virkemidler så som highlighting og contouring for at fremhæve de bedste sider af dit ansigt, og dertil benytte genvejene til intense øjne og læber ved for eksempel at påsætte kunstige øjenvipper eller anvende et lip plumping produkt, som får læberne til at svulme naturligt op.

Du kan finde alle de fede produkter til aften makeup på Sephora.dk

Flere Nyheder