Rotter skal bekæmpes hurtigt og kontant

02 marts 2021
Lotte Hindsberg

Rotter er det skadedyr, hvor du – lige så snart du har mistanke om, at de befinder sig på din grund – skal kontakte kommunen og fortælle dem det. Som husejer har du pligt til at handle og melde det, da rotterne har stor betydning for vores almene sundhed. Det skyldes at rotterne kan sprede sygdom fra dyr til mennesker.

Tidligere hvor man ikke var klar over denne sammenhæng var rotterne skyld i store dødsfald. Den kendteste er den sorte død tilbage i middelalderen, hvor omkring 25% af befolkningen i Europa døde af pest, som blev spredt fra hus til hus af rotter.

Du kan f.eks. ved siden af at melde det til kommunen kontakte rottebekæmper i Nykøbing Falster. 

Få tjekket din kloak

Da et af rotternes ynglingsteder er kloakken er det en god ide at få den tjekket, især hvis der er begyndt at lugte af kloak. Det kunne være et tegn på at der er et hul et sted i kloakken, hvilke er en ren invitation til et rottepar, der ser sig om efter et sted at bygge rede.

Hvis du har en kloakmester ude, så brug anledningen til at få sat en rottespæring op så du sikre dig at de ikke kommer ind i huset via kloakken. Det er et lille filter der sættes på rørene op til huset.

Det er også en god ide at fjerne hvad der med en rottes øjne er et sandt festmåltid. Det er madrester i komposten der skal væk og nedfaldsfrugter der falder ned fra havens frugttræer. Nedfaldsfrugterne skal ikke smides i komposten, men skal køres væk. Har du også mørke fugtige steder i haven er det en god ide at få ryddet op i området, så det bliver lyst og tørt. Så vil rotterne finde et andet sted som passer bedre til deres smag.

Flere Nyheder