Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

04 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

En varmepumpe har en positiv indvirkning på både miljøet og på økonomien, det er derfor en rigtig god investering at gøre sig. Men hvordan formår varmepumpen at være billigere og mere miljøvenlig? Det vil vi komme ind under i artiklen her, læs med og lær omkring varmepumpens egenskaber.

luft til vand varmepumpe pris

Består af to dele

Varmepumpen består af 2 dele, en inde del og en ude del. Den udvendige del er opsat med kompressor, ventilator og et rørsystem, der er til formål at optage alt varme energien fra luft. Det kan også lade sig gøre, selvom der er frost udenfor, så den fungerer optimalt året rundt. Energien omsættes til damp, der kommer under tryk og bliver varmet op, hvor der bliver trukket energi til centralvarmevandet. Efter det er kørt igennem ude delen, vil det være forarbejdet og blive ført ud til inde delen og her kan det benyttes til centralvarmen samt brugsvand.

Uundværlig egenskaber

Det er en effektiv egenskab at en luft til varmepumpe kan udnytte energien fra luften, hvad end temperaturen er udenfor. Det gør at man kan benytte sig af varmepumpen hele året rundt også når der er frostgrader. Den kan endda også bruges som aircondition til sommervarmen. Så en varmepumpe er multifunktionel, den bidrager til flere formål. 

Vedligeholdelse og betjening

En varmepumpe er stort set vedligeholdelsesfri og kan betjenes via fjernbetjeninger eller app. Den er desuden let at installere og betjene. De er både betjeningsvenlige og energieffektive. 

Hvad koster en varmepumpe så

En pris på luft til vand varmepumpe lyder på omkring 9.500 til 25.000 kroner. Det afhænger meget af hvor meget man skal have dækket, derfor kan der være stor forskel på om man skal have det i privat hjemmet eller om det skal benyttes til erhverv. Hvis du godt kunne tænke dig en varmepumpe kan du kontakte din nærmeste udbyder for hjælp og information.

Flere Nyheder