Hvad skal du vide om forsikringer, når du lægger nyt tag

31 december 2020
Maya Hindsberg

Når du skal ligge nyt tag, eller lave andet gør det selv-arbejde, skal du være opmærksom på, at din almindelige forsikring langt fra dækker alle skader, når du gør det selv. Derfor kan det f.eks. være en god ide at få en entrepriseforsikring, hvis det er et større gør det selv-projekt. Derudover kan det være en god ide at være opmærksom på, hvilke materialer på køber. Dem kan du læse mere om på husblog.dk

Hvornår skal du være opmærksom på dine forsikringer?

Hvis du står og skal til at bygge om eller måske skal bygge til, og ikke vil hyre nogle, men tænker at gøre det selv, så bør du tage fat i dit forsikringsselskab, inden du går i gang med at bygge om.  På den måde kan du tale med dem om, hvad din forsikring dækker, og ikke dækker, og finde ud af, hvilken forsikring du bør købe til, så du er dækket ind i tilfælde af, at der sker noget. Du skal i hvert fald ikke regne med hverken din husforsikring eller indboforsikring ved hærværk og tyveri af byggematerialer, som ikke er monteret. Der er dog forsikringer, som retter sig imod dette.

Få en forsikring til gør det selv-arbejde

Du kan generelt regne med, at din husforsikring ikke dækker tyveri af byggematerialer, men kun tæller, hvis det er faste bygningsdele. Derfor anbefales det, at tegne en entrepriseforsikring til at dække den type tyveri. 

En indboforsikring dækker heller ikke byggematerialer eller bygningsdele, men du kan få erstatning for f.eks. hårde hvidevarer. Med en entrepriseforsikring skræddersyr du dog din forsikring til det byggeprojekt, du er i gang med. Det er vigtigt, at du gør dette skrifteligt, så du har dokumentation over, hvad der er dækket af forsikringen, og derudover er det vigtigt, at du oplyser alle risici, så forsikringsselskabet kan danne sig et overblik.

Flere Nyheder