Gulvafslibning i Jylland

21 januar 2022
Agner Clausen

advertorial

En dygtig gulvmand kan gøre mirakler med et gammel og slidt gulv. Efter en afslibning eller afhøvling står gulvet jomfrueligt, og man ser de smukke åretegninger og den fine glød fra det nyafslebne træ. Og nu er det vigtigt med en god efterbehandling. En god efterbehandling af trægulvet går nemlig hånd i hånd med afslibning. Hvad skal man her overveje?

Man må overveje hvilken efterbehandling, som imødekommer ens behov, og hvordan man gerne vil at det færdige gulv skal se ud. Vil man gerne have et blankt look? Eller vil man, at træets struktur skal fremhæves? Vil man have et råt og naturligt look?

image

Gængse efterbehandlinger af trægulve:

1) Ludbehandling af gulv

2) Lakbehandling af gulv

3) Oliebehandling af gulv

4) Sæbebehandling af gulv

5) Maling af gulv

ad 1) Ludbehandling er en meget populær efterbehandling. En ludbehandlig giver et rustikt og naturligt look. Det er en god behandling, hvis man gerne vil, at gulvet har en lys overflade, hvor træets naturlige årer fremhæves.

ad 2) Vælger man en lakbehandling af sit trægulv, får man et gulv med en slidstærk overflade. Alt efter hvilken lak man vælger, vil man få en blank, halvblank eller mat overflade. Et lakeret gulv er let at rengøre og vedligeholde, hvilket gør det til et godt valg i mange hjem. Man skal dog være opmærksom på, at får man først en rids i lakken er det svært at reparere. Ved man at gulvet udsættes for hård slitage (hvis man fx har hund) kan det være en god idé at vælge en 2-komponent lak.

ad 3) Oliebehandling giver en silkemat overflade, der samtidig er modstandsdygtig over for snavs og slid. Behandlingen vil fremhæve åretegningerne og fremhæve træets naturlige glød. En oliebehandling giver ikke en lige så stærk overflade, som en lakbehanding, men derimod er det lettere at friske gulvet op dér hvor der er mest slitage, som fx rundt om spisebordet.

ad 4) Sæbebehandling af dit gulv kræver, at det enten er ludbehandlet eller helt nyafslebet. Den kan altså bruges til at opfriske et ludbehandlet gulv eller som en grundbehandling. Herefter vil sæbebehandlingen skabe en flot og naturlig farve, der fremhæver trægulvets årer og flotte karakter.

Professionel gulvafslibning i Jylland

Inden du går igang, søg hjælp hos en professionel gulvmand. Det bedste er at lade et gulvfirma klare opgaven, for der kræves både øvelse og materialeviden for at opnå et godt resultat. Vælg fx Gulvkanonen (gulvkanonen.dk), der har over 10 års erfaring med gulvarbejde og som hellere end gerne vil rådgive og inspirere dig.

Flere Nyheder