Giv det gamle trægulv nyt liv med en gulvafslibning

25 maj 2020
Astrid Pedersen

Et trægulv, som ikke har fået den rette opmærksomhed og pleje igennem en årrække, kan hurtigt gå hen og blive utroligt trist at se på. Når et trægulv bliver slidt i overfladen vil slitagen typisk manifestere sig gennem ridser, skrammer og misfarvninger.

Især gulve som er behandlet med sæbe vil udvise ganske tydelige tegn på slid efter ganske kort tid uden vedligeholdende pleje. De indtørrede fibre i træværkets overflade vil blive sarte og porøse, og gulvet vil miste sine væske og smuds afvisende egenskaber. Dette medfører at spildt kaffe, te og rødvin, som førhen blot kunne tørres bort med en klud, nu vil suges op i gulvets overflade som var den en svamp.

Her vil de give anledning til skæmmende pletter og skjolder, som i kombination med solfalming og grålige slidspor fra nedtrådt støv og snavs vil få gulvet til at fremstå nusset og snusket. Og så er det på tide med en grundig og effektiv gulvafslibning.

Hvorfor lade trægulvet afslibe?

Måske har du overvejet at skifte trægulvet ud med et nyt eet af slagsen, eller måske dække det med en mere hårdfør og rengørings venlig form for gulvbelægning – for eksempel cement, beton, epoxy, eller en klik parket i syntetisk laminat. Men det er faktisk synd – især fordi dit trægulv med stor sandsynlighed kan blive rigtig flot igen.

Det kræver blot en gulvafslibning, som kan fjerne det øverste lag af træværkets overflade og åbenbare et frisk nyt lag af træværk. En gulvafslibning er typisk en del billigere end udskiftning af trægulvet. Du får med en gulvafslibning dit smukke, lyde trægulv tilbage – og med den rette efterbehandling samt kærlig pleje vil du kunne have glæde af dit nyslebne og nybehandlede trægulv i mange år fremover.

Du kan altid få et skarpt tilbud på afslibning af gulve hos din lokale gulvmand gennem https://gulvkanonen.dk/gulvsliber-fyn/ 

Flere Nyheder