Forskellige varmekilder

06 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Hvis dit hus mangler varme, så findes der mange muligheder, hvorpå du kan få varme i hjemmet. Nogle varmekilder er mere klimavenlige end andre. Det kan være svært at finde ud af, hvilken type varmekilde du skal have i huset. Du kan starte med at undersøge de forskellige typer af varmekilder, og derefter vælge ud fra, hvad der kan lade sig gøre hjemme hos dig.

Vi vil her forklare om tre forskellige varmekilder, så du kan blive klogere på, hvilken du skal vælge. 

luft til vand varmepumpe pris

Varmepumpe

Der findes tre typer af varmepumper, en luft til vand-varmepumpe, væske til vand og en luft til luft-varmepumpe. En luft til vand-varmepumpe suger luft udefra ind, og sender ren varm luft ind i dit hjem. En luft til vand-varmepumpe henter også luften udefra, men varmer derimod vandet op i dit hjem. Det gælder både vandet i vandhanen og bruseren, men også hvis du har et varmeanlæg, der bruger vand. Den sidste type varmepumpe kaldes også jordvarme, da den tager energien fra jorden og skaber varme. 

Det er derudover en af de mest klimavenlige varmekilder. 

Du kan læse mere om varmpumper her https://naervarme.dk/beregn-besparelse-varmepumper/.

Radiator

Den type varmekilde man kan finde i størstedelen af danske hjem, er radiatoren. Man har som regel placeret en radiator i hvert et rum, man ønsker skal opvarmes i hjemmet. Du kan justere på varmen ved at dreje på radiatorens håndtag. Det er ikke en lige så klimavenlig varmekilde som varmepumpen er, men det er heller ikke den værste. 

Pejs

En ældre varmekilde er en pejs eller brændeovn. Her fyrer man med tørt brænde. En pejs kan sagtens varme et helt rum op, hvis den bare holdes i gang. Denne varmekilde er begyndt at blive udfaset og erstattet med for eksempel biopejse, der ikke laver røg og skader klimaet så meget.

Folk er blevet mere klimabevidste og leder efter den bedste løsning. 

Flere Nyheder