Find dit lån via Bankly

05 oktober 2021
Lotte Hindsberg

advertorial

Har du brug for at låne penge. Det kan være, at du har fået en uforudset regning, eller der er kommet et tilbud som det vil være ærgerligt at sige nej til. Det kan også være at du går med planer om at købe en ny bil. I dag er der flere muligheder for at låne penge.

Du kan vælge at gå i din traditionelle bank, benytte dig af et af de mange låne tilbud i butikkerne, der tilbyder finansering eller du kan undersøge hvad sammenligningssiderne har af muligheder. Du kan klikke her og læse mere om sammenligningssiderne. Fordelen ved sammenligningssiderne er, at du enten får tilbudt mindst tre banker du kan ansøge og sammenligne eller også kan du sende en ansøgning af sted, som når flere banker.

Det vigtige økonomiske overblik

Uanset hvad du skal låne til er det en god ide at starte med en økonomisk overblik og et budget. Start med at skrive ned hvad du har af indtægter og udgifter. Husk at få dem alle med. Det er kun til dit eget brug, så der er ingen grund til at snyde.

Du skal ved at skrive dine indtægter og udgifter ned, finde ud af om du har råd til at tage et lån. Er dine udgifter lig dine indtægter eller højere har du ikke råd til at tage et nyt lån. Har du flere indtægter end udgifter er forskellen i princippet hvad du kan betale i månedlig afdrag.

Det anbefales dog ikke at du har et alt for stramt budget, så der ikke er plads til at ses med vennerne en gang i mellem eller til uforudsete udgifter. Hvis dit budget er så stramt over en længere periode gør du dig selv økonomisk sårbar, derudover er det de færreste der trives, ved at have et stramt budget over en længere periode.

Flere Nyheder