Få den rette hjælp til planlægning af begravelse i Randers

04 januar 2021
Astrid Pedersen

Vi prøver alle mindst én gang i løbet af livet at miste en, vi har kær. Står du i den ulykkelige situation at din kæreste, ægtefælle eller et tæt familiemedlem netop er gået bort, er det godt at vide hvorledes du skal forholde dig.

Hvad skal jeg gøre, når nogen dør?

Står du i den ulykkelige situation at et familiemedlem, en kæreste eller en ægtefælle netop er afgået ved døden skal du først og fremmest tilkalde en læge som kan udfærdige en dødsattest. Lægen forestår selv indberetning af attesten til relevante myndigheder og sørger for at bedemanden får en kopi på papir. Denne skal bedemanden nemlig bruge i forbindelse med sit arbejde, for eksempel i forbindelse med indhentning af begravelses hjælp.

Følgende skal du selv udfylde det der hedder en dødsanmeldelse. Denne skal indberettes til begravelsesmyndighederne i det sogn hvor den afdøde havde sin sidste bolig – og dette kan gøres digitalt via Borger.dk. Dødsanmeldelsen skal være myndighederne i hænde senest to dage efter dødsfaldet.

Er du i tvivl om hvorledes du skal udfylde denne anmeldelse kan du få bedemanden til at hjælpe dig. Dernæst skal du i gang med at planlægge begravelsen eller bisættelsen. Denne skal afvikles inden for fjorten dage efter dødsfaldet. Og her kan den lokale bedemand være til stor hjælp.

Hvordan planlægger jeg en begravelse?

Der er mange opgaver forbundet med det at arrangere en begravelse eller en bisættelse. Alle pårørende skal orienteres, de relevante instanser skal kontaktes, og en eventuel ceremoni skal planlægges. Her vil en bedemand kunne drage fordel af sit store lokal kendskab. En lokal bedemand vil på forhånd have den stærkeste kontakt til eksempelvis præst og kirkekontor samt kommune, kapel og krematorium tilhørende det sogn hvorfra den afdøde skal bisættes.

I Randers finder du Begravelsesforretningen Per Wraa, som har mange års erfaring med hjælp til planlægning af begravelse. Læs mere på per-wraa.dk.

Flere Nyheder