E-cigaretter for enhver smag

18 juli 2022
Niels Geckler

E-cigaretter er et alternativ til de “almindelige” cigaretter, som har vundet stor udbredelse. W væsker, eller e-juice som det også kaldes, er det der giver smag og du kan vælge imellem mange forskellige slags. Nogle er med nikotin.

E-cigaretter – en forkortelse for elektroniske cigaretter – består af et mundstykke, et varmelegeme og et batteri samt en patron med e-væske. Det er e-væsken, også kaldet e-juicen, der giver smag til den røg, man inhalerer, når man ryger e-cigaretten. Disse elektroniske cigaretter benyttes ofte som et mindre skadeligt alternativ til almindelige cigaretter, og særligt hvis man vælger e-væske uden nikotin kommer man uden om skadevirkninger fra dette giftstof, der findes i tobak. Selv om e-cigaretterne ikke er omfattet af rygeloven har nogle arbejdspladser forbudt “dampning” som det også kaldes når man ryger e-cigaretter.

 

e væsker

Mange forskellige aromaer til e-væske

E-væsken er det, der giver damp og smag i en e-cigaret. De består typisk af glycerin, propylenglycol samt nogle tilsætningsstoffer som giver smag og eventuelt også nikotin eller alkohol. Skal man nedtrappe fra et almindeligt tobaksforbrug kan man gøre det ved gradvist at vælge væske med mindre og mindre indhold af nikotin. E-cigaretterne er nemlig tænkt som et rygestopmiddel.

Du kan få væsker hos danske forhandlere som er under streng kvalitetskontrol og som er sikre at bruge i forhold til giftige indholdsstoffer og så videre. Køber man uden om etablerede forhandlere risikerer man at få illegale og ukontrollerede væsker med potentielt skadeligt indhold og et ukontrolleret indhold af nikotin. Aromaen kan være baseret på naturlige eller kunstige tilsætningsstoffer. Der findes et meget stort antal af forskellige smagsvarianter som strækker sig fra jordbær, lakrids, mentol til tobak. Man kan på den måde finde en væske med en smag, der passer til ens ønsker og for den inkarnerede ryger, der vil trappe ud af tobakken er netop tobakssmag det rigtige.

Flere Nyheder