Bliv klogere på hvad snegleboring er

04 oktober 2021
Steffen Hansen

Hvad kan du egentlig bruge snegleboring til? Der findes mange forskellige typer af boringer, som bliver udført i Danmark. Snegleboring har ikke noget med snegle at gøre. Navnet kommer fra teknikken, man udfører selve snegleboring på. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil se nærmere på hvad snegleboring er og hvad det kan gøre for dig. 

1. Hvad er snegleboring?

Snegleboring er et begreb, der beskriver processen med at bore huller i beton med en motordrevet maskine. Snegleboring drives af en motor, skal drejes manuelt enten i hånden eller ved hjælp af et elektrisk bor. Skruen skærer med sine tænder gennem betonen og skaber et hul, som derefter kan udvides yderligere for at frigøre luftlommer, der er fanget i betonen. Snegleboring kan bruges som et alternativ til at skære store huller ud for at fjerne nedsunkne genstande fra under jordoverfladen.  Snegleboring bliver også brugt til jordprøver, der tages fra det øverste jordoverflade.

2. Hvem kan udføre snegleboringer?

Folk, der kan udføre snegleboring, er bygningsarbejdere, landmænd, geologer, hydrogeologer, olie- og gasborere. Snegleboring kan hjælpe folk med at finde skjulte ressourcer under overfladen. Det er vigtigt, du henvender dig til de korrekte personer, hvis du skal udføre snegleboringer. Det skyldes særligt fordi, at du skal have tilladelse til at bore. Du kan ikke bare begynde at bore, uden en form for tilladelse. Du kan nemlig komme i berøring af grundvandet, ved for dybe boringer. Det er derfor vigtigt, du ikke kommer til at bore for dybt, så du kan skade grundvandet. 

 

3. Hyr et professionelt firma

Der findes mange firmaer, der har speciale i at udføre forskellige slags typer af boring. Vi kan anbefale, at du kontakter A. Højfeldt til at udføre snegleboring for dig, så det bliver gjort af fagfolk, med stor ekspertise inden for området.  Du kan finde dem via dette link: http://www.a-hoejfeldt.dk/kompetencer/ 

 

Flere Nyheder